[us_page_title tag=”h3″ color=”#ffffff” description=”1″]

11/2/2020

Prošle sedmice, Google Chrom blog je objavio novosti o promjenama koje će se odnositi na blokiranje oglasa na Chrome pretraživaču (i YouTube-u) u 2020 godini.

Ova promjena će dobro doći korisnicima, međutim digitalnim marketerima se ova promjena neće toliko dopasti. Ovo ažuriranje će se fokusirati na uklanjanje „nametljivih oglasa“ iz videozapisa na cijelom webu, a koji mogu ometati ili promijeniti korisničko iskustvo.

  • Ono što znamo do sada o ovom ažuriranju

Ažuriranje će se predstaviti 5. avgusta ove godine i proširit će već inherentnu funkcionalnost blokiranja oglasa za Chrome kako bi zaustavio sve oglase koji ispunjavaju ove kriterije na web lokacijama.

Vrijedno je napomenuti da se ovi standardi primjenjuju samo na videozapise osam minuta ili kraće, tako da duži videozapisi neće morati da se pridržavaju novih standarda. Znači ako imate video sadržaj koji je iznad oznake osam minuta, ta se nova pravila neće primjenjivati ​​na vaše oglase.

  • Što to znači za Digital Marketing Managere?

Zbog ove promjene, još je bitnije da diverzificirate na koji način privlačite prave posjetitelje na svoju web lokaciju.

Prava strategija marketinga sadržaja sjajna je nadopuna, pa čak i eventualna zamjena za reklamne kampanje koje ste pokrenuli – posebno zato što se promijenilo ponašanje kupca. Kao i uvek, ako putem svog sadržaja obraćate najhitnije brige i pitanja svog kupca, oni će vas naći prirodno i manje ćete se pouzdati u oglase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu