[us_page_title tag=”h3″ color=”#ffffff” description=”1″]

2019. godine Instagram je predstavio opciju koja je filtrirala komentare, a ove godine, uvode se nove mogućnosti koje će predstavljati unaprijeđenu ekstenziju na prethodne promjene. O kojim opcijama se radi, pročitajte u nastavku.

Ekipa iz Instagrama je napisala na Facebooku: “Danas, kada neko napiše naslov za svome zidu, naš AI (eng. artificial intelligence) može otkriti da li je taj naslov potencijalno uvredljiv, te na taj način poslati upozorenje korisniku da je njegov sadržaj sličan onim koji su ranije prijavljeni kao nasilje. Na ovaj način, korisnici će biti u mogućnosti da edituju opis prije objavljivanja.”

Ove društvene mreže će pokrnuti inicijativu za provjeravanje činjenica u borbi protiv sadržaja koji su rangirani kao ‘lažni’ ili ‘uvredljivi’. Ova opcija upozorava na ono što se smatra neistinitim i umanjuje distribuciju sadržaja sa stranica koje koriste hašhtagove.

U svom blog postu, Instagram je napisao: „Mi koristimo tehnologiju podudaranja slika kako bismo pronašli detalje određenog sadržaja i primijenili oznaku, pomažući u smanjenju širenja dezinformacija. Pored toga, ako se na Facebooku nešto ocijeni lažnim ili djelomično lažnim, od danas ćemo automatski isti taj sadržaj tagovati ako je objavljen i na Instagramu (i obrnuto).”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu